پیگیری گارانتی

اکچویتور پنوماتیک چیست ؟چگونه کار می کند و چه مدلهایی دارد؟

اکچویتور پنوماتیک چیست؟

اکچویتور یا عملگرهای  پنوماتیک به تجهیزاتی گفته  می شود که با کنترل نیروی باد و انتقال آن به بخش های مورد نیاز ، یک عمل رفت و برگشتی و یا دورانی مکانیکی انجام می دهد . و نیروی باد را به گشتاور مکانیکی تبدیل می کند. با نصب اکچویتور پنوماتیک بر روی انواع شیرهای صنعتی قادر خواهیم بود با ایجاد یک اتوماسیون منطقی ، کنترل کامل باز و بست و یا میزان بازشدگی شیرهای مورد نیاز را در یک شرایط نرمال قرار داده و استفاده نماییم.

اکچویتور پنوماتیک چگونه کار می کند؟

تمامی اکچویتورهای پنوماتیک فارغ از نوع عملکرد و حرکتی که انجام می دهند از یک سیستم ثابت استفاده می کنند . به این معنی که بادی که با کنترل شیر برقی یا پوزیشنر وارد اکچویتور می شود با ایجاد یک فشار ، گشتاوری تولید می کند که باعث عملکرد شیر می شود. در اکچویتور های ربع گرد این حرکت رفت و برگشتی به میزان تنظیم شده برای 90 درجه و در اکچویتورهای پنوماتیک خطی به صورت حرکت رفت و برگشتی عمودی مانند جک ها می شود. در نوع کوراتر و خطی باد از دو طرف وارد سیلندر شده و از یک طرف باعث باز شدن واز طرف دیگر باعث بسته شدن می شود. اما در اکچویتورهای دیافراگمی که مانند نوع خطی عمل می کند باد وارد یک محفظه بشقابی شکل شده و با توجه به ورود و خروج از محفظه باز و بسته بودن شیر را تنظیم می کند . این اکچویتورها معمولا بر روی شیرهای کنترلی مانند گلوب ولو بسته می شوند . در ادامه صفحه به تفصیل راجع به تمام موارد اشاره گردیده است.

pneumatic-actuator-valves-pic-for-title-law

گارانتی معتبر با کد رهگیری

صدور برگه گارانتی با شماره سریال محصول

ضمانت اصل بودن محصول

سرتیفیکیت معتبر از کمپانی سازنده

پشتیبانی فنی و مهندسی

مشاوره فنی، تعمیرات و تعویض قطعات

خرید اکچویتور پنوماتیک با قیمت نمایندگی

برای خرید اکچویتور پنوماتیک با بهترین قیمت و گارانتی معتبر ، می توانید پس از انتخاب اکچویتور از میان گزینه های زیر ، با کارشناسان فنی و فروش گروه مهندسی و بازرگانی برانوش تماس گرفته و خرید خود را نهایی فرمایید . فروش انواع  اکچویتورهای پنوماتیک در برندهای  اروپایی و آسیایی به  همراه کلیه  متعلقات مربوطه  در این گروه انجام می شود. همچنین کارشناسان بخش فنی می توانند شما را در انتخاب بهتر و خرید مطمئن تر  همراهی نمایند.

اکچویتور پنوماتیک ربع گرد

انواع عملگرهای پنوماتیکی با کنترل تدریجی(Madulating)  و ON/OFF برای کنترل شیرهای ربع گرد مانند: شیرهای پروانه ای، شیرهای توپی(بال ولو)، شیرهای سماوری، شیرهای گیوتینی در تمامی سایز ها و برندهای معتبر اروپای غربی مانند کن ولو (convalve) ، اروپای شرقی ترک ترکیه و آسیایی نوجیکس و آئوموتو چین همگی با گارانتی معتبر و اختصاصی برانوش در این مجموعه موجود می باشد . برای مشاهده جزئیات و برندهای مختلف روی دکمه پایین کلیک بفرمایید

 

سوئیچ باکس جهت نمایش وضعیت باز و بسته بودن اکچویتور پنوماتیک

انواع سوئیچ باکس ، برای مانیتورینگ و فید بک فرمان ، در سایزهای مختلف ، به منظور نصب بر روی عملگرهای بادی ON/OFF موجود می باشد ، این سوئیچ باکسها بر روی اکچویتور پنوماتیک کوپل گردیده و با گردش شفت شیر و اکچویتور حرکت می کند . در نتیجه این حرکت، سوئیچ داخل باکس ، با باز یا بسته شدن اکچویتور ، زده می شود و چراغ روی تابلو روشن می شود. این سوئیچ باکس ها ، از  تمام برندهای معرفی شده در گروه برانوش موجود بوده و در صورت درخواست به همراه اکچویتور پنوماتیک ارائه می گردد . برای مشاهده جزئیات و برندهای مختلف ،روی دکمه پایین کلیک بفرمایید

 

شیر نامور نصب مستقیم روی اکچوئیتور

شیر های سلونوئیدی نامور برای کنترل فرمان قطع وصل نیروی باد در انواع معمولی و ضد انفجار در ولتاژهای 220 ولت و 24 ولت  از برندهای معتبر Convalve,Nogix,Aumoto توسط گروه بازرگانی برانوش عرضه گردیده است . شیر نامور ، برای کنترل باد اکچویتورهای پنوماتیک ، ضروری است و در صورت درخواست به همراه اکچویتور پنوماتیک قابل ارائه می باشد. برای مشاهده جزئیات و برندهای مختلف ، روی دکمه پایین کلیک بفرمایید

آی تو پی پوزیشنر الکترو پنوماتیک

انواع آی تو پی پوزیشنر های الکترو پنوماتیک برا کنترل میزان باز و بسته شدن شیر با سیگنال های کنترلی مختلف از برندهای سامسون – فیشر – کان ولو – نوجیکس و ترک موجود و قابل ارائه می باشد. وظیفه پوزیشنر تنظیم فشار و نیروی مورد نیاز برای تعیین میزان بازشدگی شیر می باشد . تمامی پوزیشنرها با دریافت سیگنال 4-20 میلی آمپر فرمان را گرفته و اجرا می کند. پس از آن وضعیت ایجاد شده را نیز با همین سیگنال به تابلوی پی ال سی ارسال می کند. برای مشاهده جزئیات و برندهای مختلف ، روی دکمه پایین کلیلک بفرمایید 

انگل ولو یا شیر زاویه ای پنوماتیک

انگل ولو ها یا شیرهای زاویه ای  با عملکرد پنوماتیک در سه نوع  برنجی ، تمام  استیل و عملگر پلاستیک و با بدنه استیل از برندهای کمپانی کان ولو – نوجیکس ، ترک و ای ام سی  موجود می باشد. در موارد تمام استیل و بدنه استیل آب بند ارائه شده از جنس تفلون بوده و برای مصارفی نظیر کنترل بخار می توان از آنها استفاده کرد. انگل ولو نیز مانند دیگر اکچویتورها برای عملکرد نیاز به شیر برقی نامور دارد. برای مشاهده جزئیات و برندهای مختلف ، روی دکمه پایین کلیک کنید

شیر گلوب با عملگر بادی دیافراگمی

انواع شیرهای گلوب در سایزهای 1/2 تا 14 اینچ با تجهیزات کنترلی پنوماتیک از برندهای سامسون، فیشر به صورت کامل موجود می باشد. برند اسپیراکس سارکو با دریافت سفارش قابلیت واردات دارد . تمامی اکچویتورهای مربوط به شیرگلوب از نوع دیافراگمی می باشد. در صورت استفاده به عنوان شیر قطع و وصلی از شیر نامور و در صورت استفاده به عنوان شیر کنترلی می بایست از پوزیشنر استفاده نمود .برای مشاهده جزئیات و تنوع برندها ، روی دکمه پایین کلیک کنید .

برای مشاهده نمونه هایی از موجودی انبار ، میتوانید از نمایشگاه محصولات ما دیدن فرمایید .برای دیدن تصاویر بیشتر، لطفا ورق بزنید و یا با کلیک بر روی دکمه مربوطه ، وارد گالری شوید.

نمایشگاه محصولات

ویدئوی انتخاب انواع اکچویتور پنوماتیک

در ویدئوی زیر، به معرفی اجمالی انواع اکچویتورهای پنوماتیک پرداخته ایم. مشاهده این ویدئو برای آشنایی و انتخاب اکچویتور مناسب برای شما می تواند بسیار مفید باشد. همچنین مشاهده این ویدئوها، تصویر واضح تری از گروه برانوش برای بررسی بهتر این مجموعه و محصولات، ارائه می دهد که به شما برای خرید محصول مورد نظر کمک خواهد کرد.

انواع اکچویتور پنوماتیک:

با توجه به گستره وسیع استفاده از باد در سیستم های اتوماسیون صنعتی و تنوع بسیار زیاد در آن ، اکچویتورها با کارکردهای مختلف تولید و روانه بازار شده اند. اینکه تجهیز مورد نظر شما دارای حرکت رفت و برگشتی است یا دورانی ؟ اگر دورانی است چه مقدار گردش دارد ؟ گشتاور تجهیز شما چقدر است و با چه میزان باد به مقدار لازم می رسد ؟ همه اینها سوالاتی است که توسط تولید کنندگان اکچویتورهای بادی به صورت عملی پاسخ داده شده و حاصل آن تولید انواع اکچویتور می باشد. در زیر به معرفی آنها و جزئیات عملکردشان می پردازیم:

اکچویتور ربع گرد یا کوارتر یا 90 درجه :

این اکچویتورها از یک محفظه به شکل مکعب مستطیل آلومینومی ساخته شده اند که داخل آن به صورت یک استوانه است ( کامل شبیه سیلندر موتور ) دو عدد پیستون از طرفین سیلندر داخل این استوانه قرار می گیرند که دسته آنها به صورت دنده ای شکل در کنار سطح استوانه قرار گرفته است . در قسمت وسط اکچویتور یک سوراخ تعبیه شده که یک چرخدنده از آن عبور می کند و از قسمت بالا با خار فنری محکم میگردد . این چرخدنده با هر دو پیستون وارد شده درگیر شده و یک رک اند پینیون می سازند . زمانی که باد از از روزنه اول وارد اکچویتور می شود با فشار بر سطح دایره ای شکل پیستون آن را حرکت داده و این حرکت به چرخ دنده انتقال یافته و باعث گردش آن می شود. با تنظیم تعداد و زاویه دندانه های چرخدنده و دسته های پیستون میزان گردش آن مشخص می شود. در این تیپ از اکچویتورها این میزان 90 درجه در نظر گرفته شده است. چرا که شیرهایی که این اکچویتور به روی آنها بسته می شود نیز دارای گردش 90 درجه می باشند . مانند شیرهای توپی یا بال ولو – شیرهای پلاگ یا سماوری – شیرهای پروانه ای ویفری بین فلنجی یا لاگ انتهای خطی

با توجه به اینکه هریک از شیرهای اشاره شده در بالا به دو صورت دستی و موتور خور ساخته می شوند . برای  کوپل با اکچویتور حتما باید از نوع موتور خور استفاده کرد . لیکن در صورتیکه شیرهای ما دستی باشند و بخواهیم آنها را با اکچویتور کوپل کنیم نیاز  است مورد بررسی قرار گیرد . در برخی از شیرها می توان با اضافه کردن قطعاتی آن را به حالت موتور خور دراورد . همچنین با توجه به اینکه شیرها با گشتاورهای مختلف ساخته می شوند و گشتاور هر شیر توسط سازنده اعلام می گردد. لازم است نوع اکچویتور با گشتاور مناسب با هریک از آنها به صورت تخصصی انتخاب گردد. در این گونه موارد و برای اتصال شفت شیرها با اکچویتور ممکن است نیاز به تراشکاری و یا استفاده از قطعات رابط مانند خورشیدی باشد.

اکچویتورهای ربع گرد ، کوارتر یا 90 درجه به دوصورت عمل می کنند:

اکچویتور پنوماتیک سینگل اکت :

اکچوریتور پنوماتیک سینگل اکت عملگری است که با یک فرمان و باد ورودی باعث باز یا بسته شدن شیر می شود ولی برای بسته شدن نیاز به باد ندارد و در صورتیکه برق و کمپرسور قطع شوند با نیروی فنر به جای خود باز می گردد. این تیپ از اکچویتور های پنوماتیک در قسمت انتهایی استوانه سیلند و پشت پیستون دارای تعدادی فنر می باشد. تعداد و سایز این فنرها در اکچویتور پنوماتیک با سایزهای مختلف متفاوت می باشد.
همانطور که در شکل روبرو ملاحظه می فرمایید ، فنر ها از دو طرف پشت پیستون قرار گرفته اند .و درپوش اکچویتور فنرها را کاملا محکم نگه می دارد. بر روی درپوش اکچویتورهای پنوماتیک شیارهایی قرار دارد که این فنرها را بر روی نقاط تقسیم شده به صورت مساوی نگهدارد . این کار باعث می شود نیروی مساوی در تمام قسمت های پیستون تقسیم شده و به طور یکسان پیستون را به سمت داخل راهنمایی کند . در صورتیکه پیستون به صورت یکسان حرکت نکند از آب بند خارج شده و اکچویتور از کار می افتد .

اکچویتور پنوماتیک دابل اکت : 

اکچویتور پنوماتیک دابل اکت عملگری است که برای عملکرد نیاز به دو فرمان باز یا بسته دارد. و برای اجرای این دو فرمان نیاز به تحریک باد در هر مرحله دارد. بنابراین زمانی که شیر برقی نامور که در ادامه راجع به آن صحبت خواهیم کرد ، برق دار شود دریچه باد به سمت محفظه اکچویتور باز می شود . این باد تا زمان قطع برق از شیر نامور در داخل سیلندر محبوس خواهد بود . برق که قطع شود باد خارج و اکچویتور به حالت اول بر می گردد . بنابراین حتما در نظر داشته باشید که این دسته از اکچویتور ها برای خطوطی مناسب هستند که همیشه باد و برق در آن برقرار باشد. مانند خطوط تولید که به دلیل شرایط خاص خود همیشه فعال بوده و دارای برق اظطراری می باشد.
اکچویتورهای پنوماتیک کوراتر یا ربع گرد برای دریافت فرمان و انتقال اطلاعات به تجهیزات جانبی نیاز دارند که شامل موارد زیر می شود:

تجهیزات جانبی و قطعات یدکی اکچویتور پنوماتیک

شیر برقی نامور : 

شیر برقی نامور به شیر مکعب شکلی گفته می شود که دارای چند مجرا می باشد . مجرای ورودی باد و مجراهای خروجی باد . این شیرها به دو حالت 2/3   یا 2/5  ساخته می شوند که با توجه به نوع استفاده قابلیت اتصال به اکچویتورهای پنوماتیک را دارند . به طور معمول برای اکچویتور پنوماتیک دبل اکت از شیرهای 2/5  و برای نوع سینگل اکت از شیرهای 2/3 استفاده میشود . اما تحریک این روزنه ها بوسیله بوبین الکترومغناطیسی یا کویل انجام می شود که با قرار گرفتن بر روی شفت شیر ( اسپول ) با عث حرکت فنر داخل آن از طریق مغناطیس و به تبع آن باز و بسته کردن مجراهای داخلی شیر می شود.

بوبین این شیرهای برقی در ولتاژ های 12-24-110 و 220 ولت ساخته می شوند . همچین مقاومت در برابر رطوبت و غبار برای این شیرهای برقی پیش بینی شده و با توجه به شرایط محیطی در آی پی های مختلف تولید گردیده اند که هنگام خرید می بایست مورد توجه قرار گیرند.

در صورتیکه نیاز باشد اکچویتور های پنوماتیک در محیط های قابل اشتعال و انفجار مورد استفاده قرار گیرند می بایست از شیرهای برقی نامور ضد انفجار استفاده کرد.

لیمیت سوئیچ :

  لیمیت سوئیچ دستگاهی است که موقعیت باز یا بسته شدن شیر توسط اکچویتور پنوماتیک را نمایش می دهد . این قطعه علاوه بر داشتن نمایشگر محلی با استفاده از یک کابل اطلاعات باز یا بسته بودن شیر را به تابلوی کنترل پی ال سی انتقال می دهد.

پوزیشنر :

پوزیشنر یک تجهیز الکترو مکانیکی است که از نظر عملکرد مانند شیر برقی نامور عمل می کند با این تفاوت که پوزیشنر قادر است با دریافت سیگنال 4 تا 20 میلی آمپر  میزان درصد باز شدگی شیر را از طریق اکچویتور پنوماتیک مشخص نماید. بنا براین در صورتی که شما نیاز به کنترل تدریجی اکچویتور پنوماتیک داشته باشید می بایست از پوزیشنر بر روی آن استفاده کنید . با توجه به طولانی بودن مبحث مربوط به پوزیشنر برای اطلاعات بیشتر در خصوص این دستگاه در بخش اختصاصی به آن پرداخته شده است . در صورت نیاز و علاقمندی می توانید در بخش  پوزیشنر پنوماتیک  مطالب بیشتر در این خصوص را ملاحظه بفرمایید .

اکچویتور پنوماتیک خطی :

اکچویتور پنوماتیک خطی به عملگرهایی اطلاق می شود که حرکت بخش اصلی شیر به صورت رفت و برگشتی است .  بنابراین کلیه شیرهایی که دارای این نوع از حرکت می باشند می توانند از این اکچویتورهای پنوماتیک استفاده نمایند . این عملگرها مانند جک پنوماتیک عمل کرده و به صورت عمودی بر روی شیر قرار می گیرد . شیرهایی نظیر کشویی – دروازه ای – یا گیت ولو ، شیرهای گیوتینی یا نایف ولو از جمله شیرهایی هستند که قابلیت حرکت عمودی دارند که در زیر در خصوص هر یک از آنها به صورت مختصر توضیحاتی ارائه گردیه است.

تمامی سیستم های کنترلی که در بخش قبل گفته شد در اکچویتور های خطی هم قابلیت  استفاده دارند . هر چند ممکن است در شکل و نحوه اتصال به اکچویتور متفاوت باشند . بنابراین در صورتیکه از اکچویتور خطی استفاده می کنید و نیاز به کنترل میزان باز شدگی دارید می توانید از تجهیزات کنترلی نظیر پوزیشنر بر روی این دستگاه نیز استفاده بفرمایید.

اکچویتورهای پنوماتیک دیافراگمی :

اکچویتور پنوماتیک دیافراگمی به همراه یک شیر گلوب به کنترل ولو پنوماتیک(pneumatic control valve) نیز شهرت دارند .این اکچویتور پنوماتیک با قرار گرفتن بر روی شیرهای گلوب دو راهه و سه راهه باعث عملکرد آن در اتوماسیون صنعتی میشود.

خرید اکچویتور پنوماتیک

نکات مهم برای خرید اکچویتور پنوماتیک :

برای خرید موفق یک اکچویتور یا عملگر پنوماتیک مناسب ، لازم است موارد زیر مورد توجه قرار گیرد

تطبیق مشخصات شیر با اکچویتور پنوماتیک :

در صورتیکه شیر مربوطه به همراه اکچویتور سفارش داده شود ، مسلما تمامی موارد مربوط به کوپل و کالیبره در کارگاه چک شده و شما می توانید از عملکرد آن اطمینان کامل داشته باشید . اما در صورتیکه شیر قبلا خریداری شده و یا شما نیاز به تعویض اکچویتور جدید دارید ، حتما می بایست تمامی موارد انتطباق شیر با اکچویتور را بررسی کنید مواردی مثل اینکه فلنج اتصال روی شیر با مشخصات سوراخهای زیر اکچویتور یکسان باشد. و شفت شیر از نظر سایز چهار پهلویی و ارتفاع ، با محل  درگیری با اکچویتور کنترل گردد . در مواردی که عدم انتطباق مشاهده شود ، نیاز است با ماشینکاری و استفاده از قطعات واسط مشکل را برطرف نموده و شیر با اکچویتور کوپل و عملیات کالیبراسیون انجام گردد .

بررسی نحوه باز و بسته شدن شیر مورد نیاز:

همانطور که در مطالب قبلی گفته شد حرکت شیر های مختلف با هم متفاوت هستند و برای هریک از آنها اکچویتور یا عملگر پنوماتیک اختصاصی ساخته شده است .

در صورتیکه شیر مورد استفاده از نوع ربع گرد یا کوراتر باشد ، مانند بال ولو یا شیر توپی ، شیر پروانه ای و یا شیر سماوری می بایست از اکچویتور پنوماتیک کوارتر استفاده نماییم .

در صورتیکه شیر مورد نظر از نوع چاقویی یا نایف ولو باشد . باید از اکچویتور پنوماتیک عمودی که مانند جک پنوماتیک عمل می کند استفاده کنیم

در صورتیکه از گلوب ولو یا کنترل ولو می خواهیم استفاده کنیم می بایست  اکچویتور پنوماتیک دیافراگمی را انتخاب نماییم

تعیین گشتاور و نیروی مورد نیاز ، برای تحریک شیر بوسیله اکچویتور:

گشتاور اکچویتور پنوماتیک برای عملکرد صحیح شیر ، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . با توجه به اینکه هر شیری که در هر کار خانه ای تولید می شود با شیر دیگر کارخانه مشابه ، از نظر تکنولوژی ساخت متفاوت است . میزان گشتاور آن از طرف سازنده معمولا از طریق کاتالوگ یا بروشور همراه شیر اعلام می گردد. پس از مطلع شدن از گشتاور شیر ، نوبت به انتخاب و تعیین گشتاور اکچویتور پنوماتیک می رسد. در اکچویتور های پنوماتیک بر خلاف اکچویتور های برقی میزان گشتاور در سایزینگ اشاره نشده است . و تحت عنوان اکت یا عملکرد سایز بندی شده است . به این دلیل که در اکچویتور برقی یک میزان از توان توسط برق به چرخدنده ها منتقل شده و با ترکیب گیربکس گشتاور مورد اشاره بر روی آن ایجاد می گردد. اما در اکچویتور پنوماتیک میزان فشار باد متغیر است . بنابر این بسته به میزان فشار باد اکچویتور یک گشتاور ایجاد می کند . این میزان در کاتالوگ اکچویتورهای پنوماتیک مشخص گردیده  . مثلا در صورتیکه 6 بار فشار باد داشته باشیم و آن را به یک اکچویتور اکت 52 منتقل نماییم می توانیم انتظار گشتاوری معادل 40 نیوتن داشته باشیم .

حالا که مطلع شدیم چه میزان گشتاور می توانیم داشته باشیم . باید آن را با گشتاور شیر بسنجیم . گشتاور اعلام شده از طرف کارخانه در فشار کاری به ازای هر بار 0.1 به گشتاور اضافه می شود و نیروی مورد نیاز ما از اکچویتور پنوماتیک را مشخص می نماید . بنا براین ما برای شیری که در یک خط با فشار کاری 10 بار قرار دارد نیاز به اکچویتور پنوماتیکی خواهیم داشت که گشتاوری معادل حدود 1.1 برابر گشتاور شیر مورد نظر داشته باشد.

بررسی تجهیزات مورد نیاز به همراه اکچویتور پنوماتیک – لوازم جانبی و تجهیزات مراقبتی

لوازم جانبی اکچویتور پنوماتیک بستگی به نوع استفاده ما دارد. اگر عملکرد شیر ما قطع و وصلی است . ما به همراه اکچویتور پنوماتیک نیاز به یک شیر برقی نامور ، شیلنگ پنوماتیک و لیمیت سوئیچ داریم . شیلنگ پنوماتیک باد را از کمپرسور به اکچویتور پنوماتیک منتقل می کند . شیر برقی نامور کنترل زمان باز و بسته شدن شیر را به عهده دارد و لیمیت سوئیچ موقعیت شیر را در حالت باز یا بسته به تابلوی پی ال سی منتقل می نماید.

اما در صورتیکه عملکرد شیر ما تدریجی باشد و ما نیاز داشته باشیم که درصد بازشدگی شیر را مشخص نموده و جریان را کنترل کنیم . به جای شیر برقی نامور می بایست از پوزیشنر الکتروپنوماتیکی استفاده کنیم . این دستگاه با دریافت سیگنال 4 تا 20 میلی آمپر میزان باز شدگی را مشخص و هوای لازم را به اکچویتور پنوماتیک می رساند. همچنین خود این دستگاه دارای فیدبک خروجی 4 تا 20 میلی آمپر بوده و میزان باز یا بسته بودن شیر را از این طریق به تابلوی پی ال سی می رساند و نیازی به لیمیت سوئیچ  به صورت جداگانه ندارد.

اما لوازم عمومی و مراقبتی که برای تاسیساتی که از اکچویتور پنوماتیک استفاده می کنند به این شرح است :

کمپرسور هوا :  کمپرسور هوا با ظرفیت های مختلف در بازار موجود می باشد . شما می توانید با محاسبه میزان نیروی لازم ،گزینه مناسب را خریداری نمایید

واحد مراقبت هوا :  این واحد شامل سه بخش ، فیلتر ، رگلاتور و روغن زن می باشد که شما برای کنترل هوای ورودی به اکچویتور به آنها نیاز خواهید داشت و این تجهیزات بسیار در طول عمر اکچویتور برقی موثر می باشد.

بررسی درجه حرارت محیط و سیال عبوری از شیری که اکچویتور بر روی آن کوپل می گردد.

برای انتخاب بهترین اکچویتور پنوماتیک نیاز است که شرایط سیال شیر را به خوبی بدانیم . چنانچه درجه حرارت سیال ما معمولی باشد اتصال شیر به اکچویتور نیز معمولی است اما در صورتیکه سیال داغ باشد باید هنگام اتصال شیر به اکچویتور پنوماتیک تمهیداتی اندیشید که حرارت به اکچویتور پنوماتیک نرسد . در بیشتر اوقات از یک پلیت اضافی یا یک کوپلینگ استفاده می شود تا فاصله مورد نظر رعایت شود.

بررسی شرایط محیط از نظر درجه حفاظت و ایمنی 

میزان گرد و غبار و رطوبت برای تعیین درجه حفاظت تجهیزات کنترلی ضروری است . بنابراین هنگام خرید اکچویتور پنوماتیک به درجه حفاظت اشاره شده بر روی شیر نامور توجه فرمایید. همچنین در صورتیکه محیط مورد استفاده در یکی از زون بندی های استانداردهای EX قرار دارد . هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که شیر برقی نامور یا پوزیشنر می بایست از نوع ضد انفجار باشند .

گشتاور و سایز بندی اکچویتور های پنوماتیک

گشتاور یا نیروی اکچویتورهای پنوماتیک چگونه محاسبه و تنظیم می شود؟

اکچویتور پنوماتیک بر خلاف اکچویتور برقی بر اساس گشتاور یا نیروی قابل تولید شناسایی نمی شود . اکچویتورهای پنوماتیک با اکت سایز بندی می شوند . و میزان گشتاور در آنها قابل تنظیم است. همانطور که می دانیم و از نام این اکچویتور یا عملگر نیز مشخص است . اساس حرکت آن پنوماتیک بوده و با باد کار می کند. باد تولید شده توسط کمپرسور پس از ورود به داخل سیلندر اکچویتور پنوماتیک ، صفحات پیستونی شکل را به طرفین عقب و جلو می کند و این کار، باعث حرکت چرخدنده متصل به شفت شیر می شود و آن را به اندازه 90 درجه می چرخاند. اما میزان نیروی تولید شده چقدر است ؟ در تمام کاتالوگ های تولید کنندگان اکچویتور پنوماتیک جدولی در نظر گرفته شده که این میزان را بر اساس مقدار فشار باد تولید شده توسط کمپرسور مشخص می نماید .  مثلا وقتی شما یک اکچویتور با سایز 75 دارید . در جدول قید شده است که در صورتی که شما فشار بادی معادل 6 بار به آن وارد کنید این اکچویتور می تواند نیرویی برابر با 45 نیوتن ایجاد نماید. ،گشتاور اکچویتورهای پنوماتیک بر اساس حداقل و حداکثر نیاز هر سایز از شیر محاسبه و مشخص گردیده است و همه موارد از جمله شفت و فلنج شیر ، کاملا در نظر گرفته شده است . نحوه سایز بندی و انتخاب گشتاور را می توانید در ویدئوی زیر مشاهده بفرمایید

محل درج سایز اکچویتور پنوماتیک

جدول زیر بر اساس استانداردهای موجود در کاتالوگ ها برای انتخاب اکچویتور پنوماتیک ، مدل دبل اکت ، تهیه شده است

 

سایز یا اکت اکچویتور پنوماتیکگشتاور  با فشار باد 2 بارگشتاور با فشار باد 3 بارگشتاور با فشار باد4بارگشتاور با فشار باد 6 بار

اکچویتور پنوماتیک سایز 40

5 نیوتن 7 نیوتن 10 نیوتن 15 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز 52

9 نیوتن 13 نیوتن 17 نیوتن 26 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز 63

15 نیوتن 23 نیوتن 30 نیوتن 45 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز 75

 21 نیوتن 32 نیوتن 42 نیوتن 64 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز 83

 33 نیوتن 49 نیوتن 65 نیوتن 98 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز 92

 47 نیوتن 70 نیوتن 93 نیوتن 140 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز105

 70 نیوتن 104 نیوتن 138 نیوتن 207 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز125

 108 نیوتن 162 نیوتن 216 نیوتن 324 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز140

 184 نیوتن 277 نیوتن 370 نیوتن 554 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز160

 281 نیوتن 422 نیوتن 563 نیوتن 844 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز190

 453 نیوتن 680 نیوتن 907 نیوتن 1361 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز210

 554 نیوتن 831 نیوتن 1108 نیوتن 1662 نیوتن

اکچویتور پنوماتیک سایز270

 1263 نیوتن 1854 نیوتن 2472 نیوتن 3710 نیوتن

به عنوان مثال در جدول فوق اکچویتور پنوماتیک دابل اکت با سایز 40 با فشار 6 بار هوای تولید شده از کمپرسور هوا  قادر است نیرویی برابر با حدود 17 نیوتن ایجاد نماید و برای شیرها یا دمپرهایی هایی که نیاز به نیروی حدود 15 نیوتن داردند مناسب است . در صورت استفاده از نوع فنر برگشت یا سینگل اکت این میزان کمتر می شود برای انتخاب دقیق  طبق فشار هوای تولید شده و نوع نیاز ، از جدول مشخص شده در کاتالوگ  هر برند می بایست استفاده کرد. سایز مجرای شفت این اکچویتور 9 در 9 می باشد و سوراخ های منطبق با فلنج آن بر اساس استاندارد  جانمایی شده است .اکچویتور پنوماتیک سایز 40 دارای دو عدد پیچ در قسمت فوقانی می باشد که از آن می توان برای کالیبره نمودن و تغییر نقطه باز و بسته کردن شیر استفاده کرد.

 

توجه بفرمایید که مجرای شفت اکچویتورهای پنوماتیک به صورت ستاره ای می باشد و امکان چرخش 45 درجه ای را دارد که می توان این اکچویتورها را در شرایطی که فضا کم باشد در زاویه ای مناسب قرار داد . همچنین این مجراها قابلیت قرارگیری رابط های خورشیدی برای تبدیل شفت های مختلف را نیز دارا می باشد.

سوالات متداول

پس از کمپرسور و در مسیر باد ، می توان از یک رگلاتور به صورت جداگانه و یا یک سیستم واحد مراقبت ، به صورت ترکیبی با فیلتر و روغن زن ، استفاده کرد . رگلاتور دارای یک گیج فشار می باشد که میتوان میزان فشار را بر روی آن مشاهده کرده و با ولوم تعبیه شده ، آن را کم یا زیاد کرد

در دو طرف اکچویتور پنوماتیک ، دو درپوش وجود دارد . یکی از آنها را باز کنید . در صورتیکه داخل آن فنر مشاهده کردید ، اکچویتور شما سینگل اکت و در صورت عدم وجود فنر اکچویتور شما دابل اکت می باشد.

در صورتیکه شما از یک شیر نامور تک بوبین استفاده می کنید جواب بله است . اما در صورتیکه نیاز دارید مدت زمان زیادی شیر تحت فرمان باشد ، می بایست از شیر برقی نامور دو بوبین استفاده کنید . در این صورت هر یک از فرمان های باز یا بسته به صورت مستقل صادر شده و بوبین تحت بار باقی نمی ماند

خیر ، هر یک از اکچویتورهای پنوماتیک با نحوه گردش مشخص ، می توانند برای هر موردی که به آن میزان از گردش نیاز داشته باشد ، مورد استفاده قرار گیرند . مانند دمپرها و بعضی از دستگاههای پرس

معمولا جهت گردش اکچویتور ربع گرد ، در جهت عقربه های ساعت می باشد. با توجه به اینکه شیرهای کوراتری مانند بال ولو و شیر پروانه ای از هر دو طرف امکان گردش دارند . نیاز نیست دقیقا به صورت هم جهت بسته شوند . و شما می توانید با توجه به شرایط محیط و فضای موجود ، عمل کوپل را انجام دهید

2 پاسخ به “اکچویتور پنوماتیک”

  1. با سلام خدمت شما و تشکر از مطالب مفیدی که منتشر کردید. یک سوال دارم ممنوم میشم پاسخ بدید . مدت زمان باز و بسته شدن شیر با اکچویتور پنوماتیک چقدر هست؟ مثلا از زمانی که فرمان داده می شود چقدر زمان می برد تا شیر باز یا بسته شود؟ با تشکر از شما

  2. سلام و درود خدمت شما – به طور متوسط در تمامی اکچویتورهای پنوماتیک با سایزهای متفاوت مدت زمان باز یا بسته شدن پس از فرمان حدود یک ثانیه می باشد. توجه داشته باشید که این زمان برای باز یا بسته شدن کامل است و اگر زمان شروع را در نظر بگیریم این زمان به دهم ثانیه می رسد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت