پیگیری گارانتی

شیر برقی آب

تعریف شیر برقی آب چیست؟

شیر برقی آب چیست و چگونه کار می کند؟:

برای اینکه بدانیم شیر برقی آب چیست و چگونه کار می کند . میبایست اول با مفهوم شیر برقی آشنا شویم . به عبارت ساده شیر برقی ، شیری است که با برق کار می کند . اما اگر بخواهیم دقیق تر آن را بررسی کنیم میبایست با اجزای آن بیشتر آشنا شویم . یک شیر برقی از سه بخش مهم تشکلیل شده است : بدنه – اسپول یا شفت شیر – بوبین یا کویل.

بدنه شیر برقی آب : بدنه شیر برقی آب به صورت یک تکه و با عملیات ریخته گری ساخته می شود که برای شیر برقی آب معمولا این عملیات با آلیاژ برنج انجام می شود . بدنه شیر برقی از دو طرف دارای رزوه برای اتصال به خط لوله می باشد. در قسمت وسط آن مجرایی تهیه شده است که نوع طراحی آن بر اساس نوع استفاده متفاوت می باشد که در بخشهای دیگر همین مقاله  به آن خواهیم پرداخت.

اسپول یا شفت شیر : اسپول یا شفت در شیر برقی آب  ، علاوه بر اتصال با بخش الکتریکی ، تعیین کننده نحوه باز یا بسته شدن شیر برقی می باشد. در داخل اسپول یک قطعه آب بند به همراه یک فنر وجود دارد . نحوه قرار گیری و اندازه آنها به نحوی طراحی شده است که هنگام مغناطیسی شدن محیط به سمت بالا یا پایین حرکت کنند . انواع حرکت و نوع عملکرد شیر برقی آب را در قسمتهای بعدی توضیح خواهیم داد.

بوبین یا کویل شیر برقی آب: بوبین یا کویل یک سیسم پیچ برای تولید میدان مغناطیسی است . این قطعه در ولتاژ ، توان و جریانهای مختلف تولید شده و برای مصارف در شرایط مختلف قابلیت اتصال و کار دارد. زمان عملکرد بوبین بعد از اتصال برق کمتر  از یک ثانیه می باشد و قطع و وصل به صورت آنی انجام می شود . بوبین ها به منظور باز و بست سریع و در تعداد دفعات بالا طراحی گردیده اند و در این خصوص هیچ محدویتی ندارند . اتصال مداوم برق به بوبین اما ممکن است به آن آسیب برساند .

شیر برقی آب

گارانتی معتبر با کد رهگیری

صدور برگه گارانتی با شماره سریال محصول

ضمانت اصل بودن محصول

سرتیفیکیت معتبر از کمپانی سازنده

پشتیبانی فنی و مهندسی

مشاوره فنی، تعمیرات و تعویض قطعات

Parker

Gevax

EMC

tork

EMC

EMC

خرید شیر برقی آب

با توجه به نقش مهمی که این تجهیز در باز و بست جریان در خطوط صنعتی مختلف دارد، در خرید شیر برقی آب پارامترهای مهمی باید در نظرگرفته شود. بدنه این شیر در جنس های مختلفی از قبیل برنج ، چدن ، فولاد ساخته می شود و همچنین انواع  PTFE و EPDM آن جهت کاربرد در محیط های اسیدی و خورنده طراحی و تولید می گردد. در نظر گرفتن پارامترهای زیر نیز در خرید شیر برقی آب ضروری است :

  • در نظر گرفتن بازه حداقل و حداکثر فشار خطی که شیر در آن قرار میگیرد
  • میزان حداقل و حداکثر اختلاف فشار بین ورودی و خروجی شیر
  • میزان جریان عبوری
  • وزن مخصوص، ویسکوزیته و نوع سیال از نظر خورندگی و …
  • دمای محیط و سیال
  • مشخصات الکتریکی و تغذیه بوبین

شیر برقی آب از لحاظ عملکرد به چند دسته تقسیم می شود؟

تقسیم بندی انواع شیر برقی آب از لحاظ عملکرد به این شرح می باشد:

شیر برقی آب نرمال کلوز :

شیر برقی نرمال کلوز آب به شیری گفته میشود که به صورت نرمال و همیشه در حالت بسته قرار دارد . زمانیکه برق به بوبین وصل می شود شیر باز شده و به حالت اوپن می رسد. این تیپ از شیر برقی بیشتر از سایر تیپ ها مورد استفاده قرار می گیرد

شیر برقی آب نرمال اوپن :

شیر برقی نرمال اوپن آب به شیری گفته می شود که به صورت نرمال و همیشه در حالت باز قرار دارد . اما به محض برق دار شدن بوبین بسته می شود .

شیر برقی آب پایلوت :

شیر برقی آب پایلوت بیشتر برای شیرهای برقی دیافراگمی ( در قسمت های بعدی شیر برقی دیافراگمی و دیگر تیپ ها توضیح داده خواهد شد)  با فشار بالاتر از ۶ بار مورد استفاده قرار می گیرد. شیر برقی پایلوت نیاز به فشار اولیه داشته و با توجه به ضخامت کم پرده دیافراگم در صورتیکه نیاز به فشار بیشتری باشد می بایست عملیات تعادل فشار با استفاده از فشار سیال در جهت باز شدن شیر انجام پذیرد

شیر برقی آب دایرکت:

شیر برقی آب دایرکت نوعی از شیر برقی است که نیاز به فشار اولیه ندارد و شفت و فنر عمود بر سیستم آب بندی قرار گرفته اند که با اتصال برق با بوبین مستقیما بر روی سیستم آب بندی تاثیر گذاشته و باعث باز یا بسته شدن شیر می شود.

اما شیر های برقی که در صنعت آب استفاده می شوند دارای تقسیم بندی های دیگری هم هستند که انتخاب را  برای ما آسان تر کند .

شیرهای برقی از نظر سیستم آب بندی به سه دسته تقسیم می شوند . شیر برقی سوزنی ، شیر برقی دیافراگمی ، شیر برقی پیستونی

شیر برقی  آب سوزنی :

شیر برقی آب سوزنی به نوعی از شیر برقی گفته می شود که دارای یک مجرا یا اوریفیس کوچک می باشد و در مواقعی استفاده می شود که ما نیاز به حجم یا دبی کمتری داشته باشیم . به همین دلیل این شیر برقی در سایزهای کوچک و حداکثر ½ اینچ تولید می شوند . نوع عملکرد این شیرها دایرکت بوده و مستقیما فرمان صادر شده را به سیستم آب بندی انتقال می دهد . سیستم آب بندی این شیر از یک قطعه استوانه ای شکل تشکیل شده که در انتهای اسپول واقع شده است . با حرکت این بخش در هنگام باز یا بسته شدن شیر قسمت پلیمری آن بر روی روزنه کوچک شیر حرکت می کند و باعث انسداد یا بازشدگی میشود.

شیر برقی آب دیافراگمی :

شیر برقی آب دیافراگمی پرکاربرد ترین نوع شیر برقی در صنعت آب می باشد. قسمت آب بندی این شیر برقی از یک صفحه دیافراگم پلیمری و یک قطعه کوچک برنجی ساخته شده است . هنگامی که برق به بوبین متصل می گردد و جریان الکترومغناطیس پدید می آید، صفحه دیافراگم بسته به نوع کلوز یا اوپن بودن به سمت بالا یا پایین حرکت کرده و باعث باز یا بسته شدن مجرا می شود.

این دسته از شیرها از سایز ½ اینچ تا ۳ اینچ تولید می شوند و در مواردی در سایزهای بالاتر و با اتصال فلنجی نیز تولید و عرضه می گردند.

شیر برقی آب پیستونی :

شیر برقی آب پیستونی کمتر در صنعت آب استفاده می شود . در مواردی که سختی آب زیاد باشد و یا آب با سیال دیگری مخلوط شود مانند آب روغن بهتر است از شیر برقی پیستونی استفاده شود. این شیر برقی در قسمت آب بندی دارای یک پیستون معمولا برنجی است که اطراف آن را لاسیتک آب بند پوشانده است و با نشستن در قسمت روزنه شیر باعث بسته شدن و با حرکت به سمت بالا باعث باز شدن شیر می شود. شیر برقی پیستونی برای آب از سایز ½ اینچ تا ۱ اینچ تولید گردیده و برای سایزهای بالاتر سیستم های دیگری استفاده می شود که در بخش های دیگر مفصلا توضیح داده شده است.

برای مشاهده نمونه هایی از موجودی انبار ، میتوانید از نمایشگاه محصولات ما دیدن فرمایید .برای دیدن تصاویر بیشتر، لطفا ورق بزنید و یا با کلیک بر روی دکمه مربوطه ، وارد گالری شوید.

نمایشگاه محصولات

انواع شیر برقی آب

شیر برقی آب در ساختمان های مسکونی :

با ورود روز  افزون سیستم های هوشمند به زندگی ، انسانها کوشیده اند تجهیزات مختلف را به این شکل کنترل کنند . بنابراین سیستم آبرسانی هم از این قاعده مستثنا نیست . شیر برقی آب با دریافت فرمان از هر وسیله ای قابلیت باز و بسته شدن دارد . تجهیزاتی مانند سنسور دما و رطوبت ، تایمر ، تابلوی کنترل و سیستم مرکزی کنترل با اس ام اس از جمله مواردی هستند که قابلیت فرمان به شیر برقی آب دارند.

یکی از کاربردهای مهم شیر برقی آب در ساختمان های مسکونی جلوگیری از حوادث و نشتی آب در زمان هایی است که ساکنین ساختمان در خانه حضور ندارند. در سیستم های خانه های هوشمند که شرایط آب در خط لوله پایش می شود ، هنگام نشتی و یا کاهش فشار خط در اثر باز ماندن یکی از شیرهای آب داخل واحد ، فرمان به شیر برقی آب که در ورودی ساختمان نصب گردیده صادر شده و نسبت قطع آن تا زمان بازگشت ساکنین اقدام می نماید.

نکته قابل توجه برای استفاده از شیر برقی آب ، بویژه در ساختمانهای مسکونی استفاده از صافی قبل از شیر برقی است . با توجه به عمر نسبتا طولانی لوله های فلزی که در حال حاضر در سطح شهر های کشور موجود هستند . احتمال شناور شدن ذرات ناشی از زنگ زدگی و رسوب های داخل لوله بسیار زیاد است . چنانچه این ذرات به داخل شیر برقی آب رسوخ کنند ، می توانند باعث آسیب رساندن و یا اختلال در عملکرد دیافراگم گردند.بنا براین توصیه می گردد حتما قبل از شیر برقی آب در واحد مسکونی از شیر صافی استفاده فرمایید

شیر برقی آب در ساختمان های مسکونی

شیر برقی در آبیاری باغ و باغچه:

  باغچه های کوچک درون ویلا ها تا باغ های بزرگ برای پیاده سازی بهترین روش های آبیاری نیاز به کنترل سیستمی توزیع آب دارند و چه وسیله ای بهتر از شیر برقی می تواند این کار را انجام دهد ؟ استفاده از یک شیر برقی برای آب، شما را قادر می سازد با ارتباط آن با یک تایمر یا سیستم کنترل مرکزی به بهترین شکل ممکن فضای سبز خود را آبیاری نمایید. مثلا شما می توانید با نصب دو عدد شیر برقی در دو طرف مخزن آب و ارتباط سیستم پمپاژ و فلوتر به آنها ضمن صرفه جویی در مصرف آب بر میزان آب مصرفی مورد نیاز گیاهانتان نیز اشراف داشته باشید.

سیستم آبیاری با هر روشی که باشد قطعا شیر برقی آب یکی از تجهیزاتی است که می تواند به شما کمک کند بهترین استفاده را از منابع آبی داشه باشید . مثلا برای سیستم آبیاری قطره ای می توان از شیر برقی آب با قابلیت تنظیم میزان دبی استفاده کرد . تا در قسمت های مختلف و با توجه به نیاز گیاه آب توزیع گردد. همچنین شما می توانید از شیر برقی آب تایمر دار به صورت کوپله یا جدا نیز استفاده بفرمایید و با تعیین زمان آبیاری حتی در زمان عدم حضور خودتان آبیاری انجام شود. این تعیین زمان می تواند به صورت ماهیانه ، هفتگی روزانه و ساعتی باشد .  شیر برقی با فشارکاری و فشار حداقلی متفاوت برای شرایط مختف موجود بوده و می توان از آنها هم در سیستم آبیاری فشار قوی و هم سیستم آبیاری کم فشار استفاده نمود.

شیر برقی در آبیاری باغ و باغچه

شیر برقی آب در کارخانه ها :

کارخانه های صنعتی فارغ از اینکه چه کاری انجام می دهند . برای هر گونه فعالیت نیاز به آبرسانی به اقصی نقاط کارخانه دارند . که با توجه به شرایط دسترسی بهتر است بخشی از آنها به صورت برقی کنترل شود . قطع و وصل اتوماتیک آب مصرفی ، پرکردن مخازن و غیره از این دست می باشند.

برای تمامی نیاز های آبی کارخانه های صنعتی ، از کشت صنعت گرفته تا فولاد و نفت ، شیر های برقی آب با تنوع مناسبی موجود وقابل ارائه می باشند. شیر برقی چدنی تا سایز ۴ و ۶ اینچ از جمله این شیرهای برقی می باشند. اتصال این شیر برقی به صورت فلنجی بوده و قابل استفاده در خطوط انتقال کوتاه  مانند ارتباط از منبع ذخیره اصلی به سالن می باشد. هنگام استفاده از این شیر برقی باتوجه به قطع و وصل سریع توجه داشته باشید که حتما می بایست از کمربند فلزی استفاده کرد. همچنین مانند آنچه در بخش های قبل توضیح داده شد ، یکی از ضروری ترین تجهیزات قبل از شیر برقی آب استفاده از صافی می باشد . نوع شیر صافی بهتر است Y شکل باشد تا بتوان آن را در دوره های مشخص تمیز و مجددا راه اندازی کرد.یکی از نکات دیگر هنگام انتخاب شیر برقی آب برای خطوط کارخانه توجه و دقت به میزان حرارت آب می باشد. معمولا شیر برقی آب به صورت نرمال و با توجه به برند بین ۸۰ تا ۹۰ درجه تحمل دما دارند . در صورتیکه دمای خط شما بیشتر از این مقدار بود حتما می بایست از نوع دیگری از شیر برقی آب ( شیر برقی آب با آب بند EPDM) استفاده بفرمایید.

شیر برقی آب در کارخانه ها

شیر برقی آب در موتور خانه :

موتورخانه ها ، در هر اندازه ای که باشند ، برای ساختمان های کوچک مسکونی تا برج های تجاری و اداری به طور کلی از مجموعه ای از تجهیزات استفاده می کنند که با هر طرحی ، شیر برقی آب جز ء جدا نشدنی  از آن است . بویژه در سیستم های هوشمند استفاده از این شیرها بسیار ضروری و کاربردی می باشد.

شیر برقی آب در گلخانه ها :

گلخانه یک فضای مصنوعی است که گیاهان خاصی به منطورهای مختلف مانند پرورش سبزیجات ، قارچ و گیاهان دارویی از آنها استفاده می شود. بنابراین ضروری است تمام موارد مرتبط با آنها از جمله نور ، آب و حرارت دائما در آنها کنترل گردد.

شیر برقی آب در گلخانه ها

شیر برقی آب برای تصفیه خانه آب :

بدون شک شیر برقی آب یکی از مهمترین تجهیزات در تصفیه خانه های عمومی و صنعتی آب می باشد . با توجه به تنوع مناسب در تیپ و سایز ، این شیرهای برقی را می توان در کلیه خطوط تصفیه خانه که نیاز به قطع و وصل سریع دارند مورد استفاده قرار داد

از آنجائیکه شرایط آب در تصفیه خانه ها قبل و بعد از تصفیه متفاوت می باشد ، حتما می بایست هنگام انتخاب با توجه به شرایط

آب در آن نقطه از شیر برقی مناسب استفاده نمود . به عنوان مثال اگر آب شور دریا در حال تصفیه باشد ، و یا محل تصفیه در یکی از مناطق مرطوب می باشد ، می بایست از شیر برقی استیل مخصوص آب استفاده کرد .

استفاده از صافی در قسمت هایی که آب تصفیه نشده در آن جریان دارد الزامی است. چرا که ورود اجرام به همراه آب به داخل شیر برقی میتواند باعث آسیب دیدگی شیر برقی آب و اختلال سیستم تصفیه گردد.

درجه حفاظت در بیشتر شیرهای برقی آب معمولا بالاتر از IP65میباشد و حفاظت مناسبی در مقابل رطوبت و غبار دارند . اما در صورتیکه شیر برقی بویژه بوبین آن در معرض مستقیم آب بود ، از بوبین های مخصوص زیر آب استفاده بفرمایید

شیر برقی آب برای تصفیه خانه آب

نحوه نصب و راه اندازی شیر برقی آب

برای نصب شیر برقی آب ابتدا باید مسیر اب را قطع کنیم . و سپس بهترین نقطه را برای نصب شیر برقی انتخاب کنیم . بهترین نقطه نصب شیر برقی آب باید این خصوصیات را داشته باشد:

افقی باشد  –  لوله در محل اتصال سالم باشد –  شیر صافی روی خط بسته شده باشد – نزدیک به سیستم برق محیط  یا تابلوی برق باشد – در صورتی که از شیر برقی باسایز بالاتر از یک اینچ استفاده می کنیم از کمبرندهای فلزی برای مهار ضربات احتمالی شیر به لوله استفاده نماییم

پس از اتصال کابل ها به سوکت ، آن را به بوبین یا کویل متصل کنید . توجه داشته باشید که کلید برق در حالت روشن یا برق دار نباشد ضمن اینکه همیشه قبل از برق دار کردن شیر های برقی حتما به ولتاز آن توجه نمایید.

نحوه نصب و راه اندازی شیر برقی آب

پس از بررسی موارد فوق ابتدا محل رزوه های لوله را با نوار تفلون کاملا آب بند می نماییم . بهتر است در این مرحله قبل از بستن شیر برقی آب از اتصال مهره ماسوره استفاده گردد . این اتصال به ما کمک می کند که هنگام باز یا بسته کردن شیر برقی آب نیاز به گرداندن خود شیر برقی نباشد و مهره ماسوره این کار را برای ما انجام می دهد. بنابراین مهره ماسوره را بسته و سپس شیر برقی آب را در جهت فلش مشخص شده بر روی آن روی خط لوله می بندیم . جهت فلش همان جهت جریان آب است . پس از اطمینان از آب بندی و صحت جهت و چک کردن مراحل فلکه اصلی را باز می کنیم . نکته ای که می بایست در این هنگام به آن توجه کرد میزان فشار اولیه برای عملکرد می باشد که توسط سازنده بر روی پلاک و یا کارتن آن مشخص گردیده است . معمولا شیر های برقی برای عملکرد نیاز به حدود  ۰٫۵ بار فشار دارند  پس هنگامی که از این موضوع مطمئن شدید حالا نوبت اتصال کابل برق به شیر برقی آب است .

سیم بندی شیر برقی آب به چه صورت و کنترل آن چگونه انجام می شود؟

همانطور که پیش تر عنوان گردید . شیر برقی آب از نوع سلونوئیدی بوده و با تحریک بوبین حالت الکترومغناطیسی به خود گرفته و عمل باز یا بسته را انجام می دهد . این کار توسط بوبین یا کویل و با نیروی برق صورت می پذیرد. برای سهولت بیشتر سازندگان یک سوکت ساخته اند که ابتدا کابل به آن متصل گردیده و سپس به بوبین یا کویل وصل می گردد. روی بوبین سه زائده وجود دارد که دو تای آنها که کاملا مقابل همدیگر هستند فاز و نول در ولتاژ ۲۲۰ و ۱۱۰۰ و مثبت و منفی در ولتاژ های ۱۲ و ۲۴ می باشند / زائده سوم که عمود بر این دو و در قسمت بالا یا پایین سوکت و بوبین قرار می گیرد. مربوط به کابل سیستم زمین یا ارت می باشد. با ید به این نکته توجه بفرمایید که هرگز کابل های رها را به سیسم ارت نصب ننمایید و تنها در مکانهایی کابل ارت را وصل نمایید که برای آن سیستم ارتینگ نصب و راه اندازی گردیده است

پس از اتصال کابل ها به سوکت ، آن را به بوبین یا کویل متصل کنید . توجه داشته باشید که کلید برق در حالت روشن یا برق دار نباشد ضمن اینکه همیشه قبل از برق دار کردن شیر های برقی حتما به ولتاز آن توجه نمایید.

سیم بندی شیر برقی آب به چه صورت و کنترل آن چگونه انجام می شود؟

پس از اطمینان از همه موارد گفته شده برق را وارد بوبین کنید تا شیر در صورتی که نرمال کلوز است به حالت اوپن و در صورتیکه نرمال اوپن است به حالت کلوز دراید .

اما برای کنترل شیر برقی هم به همین طریق و با فرمان معمولی کلید می توان دستور روشن و خاموش را داد و هم اینکه با توجه به امکانات موجود و تاسیسات تعببه شده نسبت به کنترل آن اقدام نمایید. مانند اتصال به تایمر ، کنترلر  یا پی ال سی

مدت زمان برق دار شدن بوبین نباید خیلی زیاد طول بکشد . زیرا پس از مدتی بوبین به دلیل گردش الکتریسته  شروع به گرم شدن می کند تا جاییکه به میزان زیادی داغ می شود و امکان دارد بسوزد . این اتفاق در مناطق گرم و مرطوب ممکن است بیشتر بیفتد بنابراین در صورتیکه  در شرایط مشابهی قرار دارید به این نکات توجه بفرمایید.

در صورتیکه ناچارید مدت زمان بیشتری شیر را در حالت روشن نگه دارید . توصیه می کنیم از شیرهای برقی دیگری مانند شیر های مینی موتورایز یا شیر با اکچویتور برقی یا شیر با اکچویتور پنوماتیک استفاده بفرمایید. برای آشنایی بیشتر با تجهیزات مذکور رو آنها کلیک نمایید تا به صفحه مربوطه راهنمایی گردید

ورود به سایت
Call Now Button