شیر برقی بخار یک شیر الکترومکانیکی است که با توجه به شرایط خطوط انتقال بخار از جمله درجه حرارت و فشار بخار از بین انواع شیر برقی که به همین منظور تولید گردیده اند می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد . برای آگاهی بیشتر از عملکرد شیر برقی بخار ابتدا باید ببینم بخار چیست و چه خصوصیاتی دارد . رفتار هیدرولیکی آن به چه صورت است و در درجه حرارت های مختلف چه تاثیراتی بر محیط اطراف خود و مسیر انتقال دارد؟
انواع بخار :
بخار، یک مرحله فرآیند تغییر حالت ماده است که اغلب به تبخیر آب اشاره دارد. اما بخار میتواند از مواد دیگر نیز به وجود بیاید.
بخار آب: یکی از شناختهشدهترین انواع بخار، هنگامی که آب به دماهای بالای 100 درجه سانتیگراد میرسد، تبخیر شده و به حالت گازی در می آید.
بخار گازها: برخی از گازها میتوانند به دلایل مختلف نظیر افزایش دما یا کاهش فشار به وضعیت بخار تبدیل شوند. مانند متانول، بوتان، یا اتانول باشند.
بخار سوختها: در صنعت نفت و گاز، بخار میتواند از فرآیندهایی نظیر تبخیر نفت خام یا گاز سوختها به وجود بیاید.
اما بخار آب در بسیاری از کارخانجات و تولیدی ها استفاده می شود . از صنایع نفت و گاز و فولاد گرفته تا صنایع دارویی و غذایی
درجه حرارت در صنایع مختلف و بسته به وضعیت حاکم بر آنجا ،دارای خصوصیاتی است که هرکدام نیاز به تجهیزات اختصاصی دارند. مثلا در برخی از صنایع از بخار خشک و در بعضی دیگر از بخار مرطوب استفاده می شود . بخار با دمای بسیار بالا نیز مثال دیگری است که استفاده های فراوانی دارد.
به مرکز تخصصی پخش انواع شیرهای برقی و تجهیزات مربوطه خوش آمدید
انواع شیرهای برقی بخار دیافراگمی ، سوزنی و پیستونی برای استفاده در سیستم های خطوط بخار با حرارت 120 تا 800 درجه سانتیگراد از بهترین برندهای اروپایی و آسیایی تامین و جهت فروش با قیمت نمایندگی عرضه گردیده است. عناوین و مشخصات اجمالی شیرهای برقی بخار در این صفحه معرفی گردیده است . برای خرید، آشنایی و بررسی دقیق مشخصات فنی هریک از محصولات، روی قسمت مشاهده بیشتر هر محصول کلیک کرده و ضمن دیدن توضیحات تکمیلی فایل پی دی اف دیتاشیت آنها را دانلود و مطالعه بفرمایید. همچنین شما می توانید کلیه سوالات فنی خود را از کارشناسان ما بپرسید. کارشناسان ما به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک خواهند کرد.
شیر برقی مخصوص بخار ، در انواع سایزها شامل : 1/4 و 1/8 سوزنی ، 1/2 ، 3/4 و یک اینچ دیافراگمی و پیستونی شامل اسیتل و برنجی ، سایزهای 1/2 1 ، 1/4 1 ، 2 اینچ استیل و برنجی ، سایزهای بزرگ مانند 3 اینچ ، 4 اینچ و بالاتر با تنوع مناسب در گروه بازرگانی و مهندسی برانوش موجود می باشد.
برای مشاهده نمونه هایی از موجودی انبار، میتوانید از نمایشگاه محصولات دیدن فرمایید.برای مشاهده کامل، لطفا ورق بزنید و با کلیک بر روی دکمه، وارد گالری شوید.
در ویدئوی زیر، به معرفی اجمالی انواع شیرهای برقی بخار پرداخته ایم. مشاهده این ویدئو برای آشنایی و انتخاب شیر برقی بخار مناسب برای شما می تواند بسیار مفید باشد. همچنین مشاهده این ویدئوها، تصویر واضح تری از گروه برانوش برای بررسی بهتر این مجموعه و محصولات، ارائه می دهد که به شما برای خرید محصول مورد نظر کمک خواهد کرد.
شیر برقی بخار برای دما تا 120 درجه سانتیگراد
شیرهای برقی با تحمل دما تا 120 درجه سانتیگراد با فشار کاری 0 تا 7 بار برند EMC در گروه برانوش موجود می باشند . این شیر برقی علاوه بر استفاده برای بخار می تواند برای آب داغ تا 100 درجه نیز مورد استفاده قرار گیرد . جنس بدنه این شیر برقی برنجی بوده و دارای مقاومت مناسبی می باشد. این شیر برقی در دو حالت نرمال کلوز و نرمال اوپن و در سایزهای ½ اینچ تا 1 اینچ موجود و قابل عرضه می باشد.
شیر برقی بخار برای دما تا 140 درجه سانتیگراد
شیرهای برقی برنجی دیافراگمی که جنس دیافراگم آن از EPDM ساخته شده است قادر اسیت بخار تا دمای 140 درجه را تحمل نماید. این شیر برقی در دو حالت نرمال کلوز و نرمال اوپن و در سایزهای ½ اینچ تا سه اینچ موجود و قابل عرضه می باشد.
شیر برقی بخار برای دما تا 180 درجه سانتیگراد
برای تحمل دمای تا 180 درجه حتما می بایست از سیستم های آب بندی با متریال تفلون یا FKM استفاده گردد. بنا براین شیرهای برقی بخار که دارای این قابلیت باشند به راحتی می توانند کنترل بخار را در این دما انجام دهند. شیر برقی پیستونی اختصاصی بخار یکی از محبوب ترین شیرهای برقی است که از سایز ½ اینچ تا 1 اینچ موجود و قابل عرضه می باشد. همچنین شیرهای برنجی سوزنی برای خطوط بخار با سایزهای 8/1 و ¼ تولید و ارائه گردیده است.
شیر برقی بخار برای دما تا 250 درجه سانتیگراد
با عبور دمای بخار از 200 درجه شرایط کنترل آن کمی تغییر می کند . سیستم آب بندی نیاز به تقویت با گستگت های خاص داشته و برای کنترل دمای بیرونی شیر و عدم آسیب رسیدن به بوبین یا کویل شیر برقی نیاز به رادیاتورهایی در قسمت اتصال بوبین به شیر برقی می باشد. این رادیاتورها از طریق هوا با خنک سازی بدنه مانع از انتقال حرارت بالا به بوبین می گردد. جنس بدنه این شیرهای برقی از استیل بوده و مقاومت خوبی در مقابل حرارت دارند.
شیر برقی بخار برای دما تا 280 درجه سانتیگراد
سیستم آب بندی شیر برقی بخار پس از عبور از دمای 250 درجه دیگر نمی تواند از قطعات پلیمیر ی ساخته شود . و در بیشتر شیر های برقی که برای این دما ها طراحی گردیده اند از آب بندی به روش فلز به فلز یا متال تو متال استفاده می شود. کنترل بخار در دمای 280 درجه مصرف بسیار زیادی در کارخانه های تولید فولاد و برخی معادن دارد .
انواع شیر برقی بخار:
شیر برقی بخار از نظر عملکرد به سه دسته کلی تقسیم می شوند. همه ی این سه دسته به صورت الکترومغناطیس بوده و با بوبین تحریک می شوند. این سه دسته عبارتندا از :
بدنه این شیر برقی معمولا از برنج ساخته شده و قسمت داخلی و نشیمن آن از استنلس استیل می باشد. باز و بسته شدن شیر از طریق یک دیافراگم که در وسط شیر قرار دارد انجام می شود . تفاوت شیر برقی دیافراگمی بخار با شیر برقی دیافراگمی آب در این است که جنس و متریال دیافراگم آنها با هم متفاوت هستند. جنس دیافراگم شیر برقی بخار از EPDM می باشد که مقاومت نسبتا بالایی در مقابل دما داشته و برای بخار تا 140 درجه سانتیگراد مناسب می باشد. توجه داشته باشید هنگام انتخاب شیر برقی بخار به میزان درجه حرارت با ضریب فشار خط توجه بفرمایید. چرا که دمای بخار با افزایش فشار بیشتر می شود. بنابراین حتما دما در ماکزیمم فشار اندازه گیری شده و شیر برقی بر اساس این اندازه گیری برای بخار انتخاب گردد.
شیر برقی پیستونی بخار چیست ؟ و چه تفاوتی با نوع دیافراگمی دارد؟
شیر برقی سوزنی بخار چیست ؟ و در چه مواردی استفاده می شود؟
نحوه عملکرد شیر برقی سوزنی بخار تقریبا مانند شیر برقی پیستونی بخار می باشد . با این تفاوت که در قسمت باز و بست شیر یک شفت که انتهای آن یک شیار دایره ای شکل ایجاد شده ، یک قطعه کوچک پلیمری قرار گرفته که برای قرار گیری بر روی مجرای عبور شیر طراحی گردیده است . این مجرا مانند یک استوانه توخالی است که قسمت فوقانی آن باریک تر شده و یک روزنه کوچک در بالای باریکه قرار دارد . قرار گیری قطعه پلیمری که معمولا وایتون یا EPDM می باشد بر روی این روزنه باعث بسته شدن شیر و بلند شدن آن از روی روزنه باعث باز شدن شیر برقی سورنی می شود. شیر برقی سوزنی بخار معمولا نیاز به تعادل فشار نداشته و به همین دلیل با فشار صفر هم می تواند کار کند. اوریفس شیر برقی سورنی بخار معمولا کوچک بوده و برای مواردی استفاده می گردد که نیاز به دبی زیاد نباشد. هرچند تولید کنندگان تلاش نموده اند اریفیس ها مختلفی از 1 تا 3 میلیمتر برای شیرهای برقی سوزنی بخار طراحی نمایند. هنگام انتخاب شیر برقی سوزنی برای بخار علاوه بر اوریفیس به جنس بدنه و درجه حرارت مورد نیاز توجه بفرمایید .
شیر برقی سوزنی بخار در متریال های برنجی و استیل در گریدهای 304 و 316 موجود و قابل ارائه می باشد . همچنین با توجه به میزان دما متریال های مختلف برای آب بندی نیز موجود بوده که بخار تا 180 درجه سانتیگراد را پشتیبانی می نماید.
شیر برقی سوزنی بخار معمولا در دو سایز 8/1 اینچ و ¼ اینچ تولید و عرضه می گردند . هرچند برخی از برندها نسبت به تولید سایز ½ اینچ آن نیز اقدام نموده و در بازار عرضه کرده اند.
نکته قابل ذکر اینکه تمامی شیرهای برقی سلونوئیدی بخار صرفا برای قطع و وصل آنی جریان بخار مورد استفاده قرار می گیرند که البته نیاز گستره وسیعی در صنعت را براورده می نماید . اما چنانچه ما بخواهیم رفتار بخار را کنترل نماییم می بایست از تجهیزات دیگری استفاده نماییم که در بخش های دیگر سایت به تفصیل آنها را توضیح داده ایم . مانند شیرهای چدنی پنوماتیک ، شیرهای گلوب کنترل بخار – شیر های زاویه ای بخار و غیره که در صورت تمایل می توانید با مراجعه به بخش مربوطه از منوی اصلی سایت و یا لیست پایین سایت به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنید.
ویژگی های مهم شیر برقی بخار عبارتند از:
مقاومت در برابر دمای بالا:
شیرهای برقی بخار برای مقاومت در برابر دماهای بالا که معمولاً با کاربردهای بخار مرتبط است طراحی شده اند. آنها با استفاده از موادی ساخته می شوند که می توانند گرما را بدون تغییر شکل یا شکستن تحمل کنند.
مقاومت در برابر خوردگی:
بخار اغلب حاوی ناخالصی است و می تواند خورنده باشد. شیرهای برقی بخار از موادی ساخته شده اند که در برابر خوردگی مقاوم هستند و دوام و قابلیت اطمینان طولانی مدت را تضمین می کنند.
زمان پاسخ سریع:
شیرهای برقی، به طور کلی، به دلیل زمان پاسخ سریع خود شناخته می شوند. شیرهای برقی بخار به سرعت باز و بسته می شوند تا جریان بخار در صورت نیاز کنترل شود.
عملکرد در دو حالت نرمال کلوز و اوپن:
بسیاری از شیرهای برقی بخار به گونه ای طراحی شده اند که به طور معمول بسته باشند، به این معنی که به طور پیش فرض بسته می شوند و زمانی که جریان الکتریکی به سیم پیچ برقی اعمال می شود، باز می شوند. این پیکربندی اغلب در برنامه های بخار به دلایل ایمنی استفاده می شود.
آب بندی قابل اطمینان برای عملکرد عالی:
برای جلوگیری از نشت بخار هنگام بسته بودن شیر، شیرهای برقی بخار مجهز به مکانیزم های آب بندی قابل اعتمادی هستند که می توانند فشار بخار بالا را تحمل کنند.
اندازههای مختلف شیر:
شیرهای برقی بخار در اندازههای متفاوتی هستند تا نیازهای جریان و فشار متفاوتی را برآورده کنند و به انعطافپذیری در طراحی سیستمهای بخار اجازه میدهند.
دارای تنوع مناسب در ولتاژ و توان بوبین:
شیرهای برقی بخار را می توان به انواع مختلفی از سیم پیچ های الکتریکی مجهز کرد که امکان تطبیق با نیازهای ولتاژ و فرکانس های مختلف را فراهم می کند.
طراحی مناسب با قابلیت تعمیر و نگهداری:
این شیرها اغلب با سهولت تعمیر و نگهداری و ویژگی هایی مانند کویل های قابل جابجایی و آب بندی های قابل تعویض طراحی می شوند.