شیر برقی آب
شیربرقی آب از انواع سلونوئید ولوها و نوعی شیر الکترومکانیکی است که با تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی مغناطیسی جهت قطع و وصل جریان سیال آب کاربرد دارد. ساختار این تجهیز از دو بخش اصلی بدنه یا شیر اصلی و بوبین یا سلونوئید شکل می گیرد. با عبور جریان برق از بوبین یا سیم پیچ داخلی شیر یک میدان مغناطیسی اجاد می کند که باعث حرکت خطی هسته آهنی داخل شیر شده و در نهایت مسیر جریان باز یا بسته می شود. وجه تمایز انواع مختلف این شیر با یکدیگر نوع برق مصرفی AC/DC و سایز بندی و عملکرد متفاوت آنها است. این دسته از شیرآلات بر مبنای حالت باز یا بسته بودن مسیر جریان در شرایط عادی به دو دسته اصلی نرمالی اوپن و نرمالی کلوز تقسیم می شوند که بر همین مبنا قیمت شیر برقی آب متغیر می باشد. این ابزار با نقش آفرینی دقیق و عملکرد پایدار خود ثابت کرده است که در تجهیزات و تولیدات مختلف کارایی زیادی دارند وبا انتخاب و خرید تجهیز متناسب با سیستم ، قابلیت استفاده بهینه و کم هزینه را برای صنایع و در خطوط کاری مختلف به وجود می آید.
ساختار شیر برقی آب
شیر برقی آب در جنس های مختلفی از قبیل برنج ، چدن ، فولاد در سایزهای الی ۳ اینچ درنمونه های برنجی و سایزهای الی ۴ اینچ در نمونه های چدنی تولید و روانه بازار می شود. نحوه اتصال در سایزهای کوچک به صورت رزوه ای و در سایزهای بزرگ به صورت فلنجی است. بوبین های این شیر در انواع مختلف و توان های مختلف و با درجه حفاظت های مختلف ساخته می شوند که معمولا در کاتالوگ و روی شیر برقی درج شده است. جنس دیافراگم در انواع شیر برقی آب از NBR می باشد. فشار کاری شیر به عوامل زیادی مانند جنس بدنه و اوریفیس شیر و ولتاژ تحریک بوبین بستگی دارد .
کاربرد شیر برقی آب
بیشتر صنایع با دیدگاه تامین امنیت و ضریب اطمینان بالا در عملکرد ، شیر برقی آب را به کار می گیرند. به طور کلی هریک از خطوط صنعتی که با یک سیال غیر ویسکوز و روشن، مانند آب، ارتباط داشته باشد میتوانند این نوع شیر را مورد استفاده قرار می دهد. این ابزار کاربرد وسیعی در صنایع ، کشاورزی و حتی مصارف خانگی دارد و در مواردی مانند قطع و وصل جریان ، ترکیب دو جریان ، آبیاری قطره ای ، مه پاش و … دارد. از دیگر مزایای آن سرعت عملکرد بالا، ساختار و کاربرد ساده آن است و نگهداری و تعمیرات آن نیز در اکثر موارد حتی در صورت خرابی نیز امکان تعویض قطعه خراب شده ( مانند بوبین ) وجود داشته و به سادگی صورت می گیرد.
خرید شیر برقی آب
با توجه به نقش مهمی که این تجهیز در باز و بست جریان در خطوط صنعتی مختلف دارد، در خرید شیر برقی آب پارامترهای مهمی باید در نظرگرفته شود. بدنه این شیر در جنس های مختلفی از قبیل برنج ، چدن ، فولاد ساخته می شود و همچنین انواع PTFE و EPDM آن جهت کاربرد در محیط های اسیدی و خورنده طراحی و تولید می گردد. در نظر گرفتن پارامترهای زیر نیز در خرید شیر برقی آب ضروری است :
- در نظر گرفتن بازه حداقل و حداکثر فشار خطی که شیر در آن قرار میگیرد
- میزان حداقل و حداکثر اختلاف فشار بین ورودی و خروجی شیر
- میزان جریان عبوری
- وزن مخصوص، ویسکوزیته و نوع سیال از نظر خورندگی و …
- دمای محیط و سیال
- مشخصات الکتریکی و تغذیه بوبین
قیمت شیر برقی آب
قیمت شیر برقی آب با فاکتورهای فنی از قبیل حالت عملکرد، سایز شیر و از آن مهم تر بدنه و کیفیت محصول ارتباط مستقیم دارد. از دیدگاه دیگر قیمت شیر برقی آب نه تنها به پارامترهای ذکر شده بلکه به طور کلی به فاکتورهای مختلفی نظیر برند و کشور سازنده، گارانتی و خدمات پس از فروش و … نیز وابسته است.به طور کلی این شیر از جمله تجهیزات تخصصی است که توصیه می شود فرآیند انتخاب و خرید آن همراه با مشاوره فنی با کارشناس متخصص صورت گیرد تا بتوان انتخابی مطلوب و متناسب با نوع عملکرد انجام داد. در صورت تمایل به اطلاع از قیمت و مشاهده جزییات فنی از طریق این لینک وارد صفحه خرید شوید.
نویسنده مقاله : مریم بختیاری